PRIOPĆENJE

Back to top

Obavještavamo Vas kako je danas, 09. travnja 2021. godine, u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održan sastanak predsjednika Hrvatske komore socijalnih radnika Antuna Ilijaša i predsjednice Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefice Karačić s ministrom Josipom Aladrovićem i državnom tajnicom Marijom Pletikosa, a tijekom kojeg je ministar upoznat sa zahtjevima za smanjenje ovlasti centara za socijalnu skrb. Neki od iznesenih prijedloga, između ostalih, odnosili su se na naknadu do zaposlenja, osobnu invalidninu, doplatak za pomoć i njegu, status roditelja njegovatelja.

Ministru je naglašeno kako je trenutno stanje na terenu u pogledu sigurnosti djelatnika sustava socijalne skrbi, a posebice centara za socijalnu skrb, iznimno ugrožavajuće. U tom smislu, zatražen je dodatni angažman ministarstva u pogledu povećanja sigurnosti djelatnika!

Za 10-ak dana planiran je idući sastanak na kojem se očekuju konkretni odgovori ministra na iznesene prijedloge za smanjenje javnih ovlasti.

O istom ćete biti pravovremeno obavješteni.

Predsjednik HKSR

mr. sc. Antun Ilijaš, diplomirani socijalni radnik