Inicijativa za zapošljavanje socijalnih radnika u školama u Republici Hrvatskoj

Back to top

Preporuka Pravobraniteljice za djecu

Hrvatska komora socijalnih radnika pokrenula je Inicijativu za zapošljavanje socijalnih radnika u školama u Republici Hrvatskoj. Inicijativu su potpisali Hrvatska komora socijalnih radnika, Hrvatska udruga socijalnih radnika, Pravni fakultet u Zagrebu - Studijski centar socijalnog rada te Koordinacija komora u socijalnoj skrbi koja broji 8000 članova.

Kao Inicijativa predlažemo da se u novi Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi unese odredba po kojoj će stručni suradnik u školskoj ustanovi, uz pedagoga, psihologa, knjižničara, magistra edukacijske rehabilitacije, magistra logopedije, magistra socijalne pedagogije, obavezno biti i socijalni radnik, odnosno magistar socijalnog rada/magistar socijalne politike.

Navedeni dokument upućen je na adrese Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Vlade Republike Hrvatske (predsjedniku Vlade, mr.sc. Andreju Plenkoviću te potpredsjedniku Vlade za društvena pitanja, dr.sc. Davoru Božinoviću), Hrvatskoj udruzi ravnatelja osnovnih škola, Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, Pravobraniteljici za djecu te Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu.

Inicijativu možete preuzeti ovdje.

Vecernji.hr – Pokrenuta Inicijativa za zapošljavanje socijalnih radnika u školama: Izdvojena četiri razloga

Antenazadar.hr – Pokrenuta inicijativa za zapošljavanje socijalnih radnika u školama: Izdvojena četiri razloga